Photoshop Öğrenmek İstiyorum Nereden Başlamalıyım? - Afgan Rasulov Udemy ve YouTube Kursları - Geleceğiniz İçin Eğitim Alın

Photoshop Öğrenmek İstiyorum Nereden Başlamalıyım?

Photoshop öğrenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. "Photoshop'a nasıl hakim olabilirim?" gibi sorular aklınızda varsa bu sayfada adım adım nereden ve nasıl başlamanız gerekiyor ve hangi videoları izlemeniz gerekiyor hepsini özetleyeceğim. 

Ayrıca Photoshop programının bir çok farklı sürümü mevcut. "Hangisini öğrenmeliyim? Aralarında çok fark var mı? CS6 mı yoksa CC'mi öğrenmeliyim?" gibi soruların cevabını da merak ediyorsanız onları da burada bulacaksınız.

1. Photoshop için bilgisayar tavsiyesi

Eğer Photoshop öğrenmek istiyorsanız, photoshop için sistem gereksinimleri arasında öncellikle ram'ı ve ekran kartı iyi olan bir bilgisayarınızın olması oldukça yararınızadır ama çok fazla önemli değildir. Örneğin 2 GB ram, 1GB ekran kartı olan bir bilgisayarınız varsa bile Photoshop programını kullanabilirsiniz. Ama Afgan Rasulov olarak benim bilgisayar önerim aşağıdaki gibidir:
  • 16 GB DDR4 ya da üzeri RAM
  • MSI GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 Ekran Kartı ya da üzeri
  • SSD: Samsung SSD 860 EVO SATA III 2.5 inç 250 GB MZ-76E250BW
  • HDD: WD Red 3,5" SATA III 6Gbit/s IntelliPower 2TB 64MB Cache NAS 7/24 WD20EFRX
Yukarıdaki bilgisiyar özellikleri benim şahsi bilgisayarımın değerleridir. Ekstra olarak Gunner bilgisayar gözlüğü ve Wacom çizim tableti kullanıyorum. Merak edenler için modellerini aşağıya ekledim.
  • Gunnar SteelSeries Scope Onyx Carbon Bilgisayar Gözlüğü
  • Wacom Intuos Pro North Medium Çizim Tableti

2. Hangi photoshop sürümü daha iyi?

Hangi Photoshop sürümü daha iyi, hangi Photoshop programı kullanmalıyım, en iyi Photoshop programı nedir gibi bir çok soru en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu sorunun yanıtı hangisine alıştıysanız o sürüm sizin için en idealidir. Sürümler arasında sizin kullandığınız ya da kullanacağınız özelliklerin bir çoğu ortaktır ve neredeyse tüm Photoshop sürümlerinde mevcuttur. Ancak yeni sürümlere ekstra satış politikası nedeniyle yeni özellikler getirmek zorundalar. Onun dışında var olan özellikleri bir az daha geliştiriyorlar. Örneğin Photoshop'un çok önceki versiyonlarında seçim yaparken kullandığınız araç yeni sürümünde %1 daha güzel çalışabilir. Ancak öğrenme sürecinde sürüme dikkat etmeyin! Çünkü öğreneceğiniz temel konular tüm sürümde mevcuttu ve hep mevcut olacaktır.

3. Photoshop öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım? (Seviye 1)

Birinci seviye olarak 25 bölümden oluşan Adobe Photoshop Temel Eğitim Seti'ni izleyerek Photoshop programını öğrenmeye başlayabilirsiniz. Aşağıdaki eğitim seti en fazla izlenmeye ulaşarak YouTube üzerindeki en kaliteli Photoshop eğitim seti olarak bilinmektedir. Tüm eğitimin çalışma dosyaları mevcuttur. "Çalışma dosyalarını nasıl indirebilirim?" sorusunu soruyorsan buraya tıkla. Videonun sol üst köşesinde yer alan simgeye tıklayarak albüm içerisindeki diğer videoları da izleyebilirsiniz.





4. Orta düzey Photoshop teknikleri (Seviye 2)

İkinci seviye olarak Photoshop'taki farklı teknikleri öğrenerek eğitimine devam edebilirsiniz. Tabi Photoshop temel eğitim setini tamamladıktan sonra bir çok işini halledebilirsin. Videonun sol üst köşesinde yer alan simgeye tıklayarak albüm içerisindeki diğer videoları da izleyebilirsiniz.






Son olarak bu kısıma üst düzey Photoshop tekniklerinin barındığı listeyi koyacağım. Bu süreye kadar siz iki seviyeyi bitirin. Sevgiler, iyi öğrenmeler.

Ayrıca ekstra sormak istediğini ve merak ettiğiniz konuları yorum kısmına yazınız. Yeni videoları sizin sorularınızı dikkate alarak hazırlıyorum.
Blogger tarafından desteklenmektedir.